Tatu Rauhamäki: Helsingin vetovoimaisuuden eteen tehtävä työtä

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta 2017. Helsingin Kansallisseuran riveistä ehdolla on useita henkilöitä. Esitämme jokaiselle heistä lyhyet kysymykset. Vuorossa on Tatu Rauhamäki.

1. Kuka olet?

– Olen 45-vuotias pitkän linjan kokoomuslainen, Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja neljännen kauden valtuutettu. Työskentelen Ympäristöteollisuuden toimitusjohtajana. Kotona Töölössä minulla on vaimo ja 1-vuotias koira. Lenkkeilyn lisäksi harrastan sukeltamista ja mökkeilyä.

2. Voitko kertoa valtuustotyöstäsi?

– Kaupunginhallituksen puheenjohtajan työ on hyvin monialaista. Se on muun muassa neuvotteluja päätösten aikaansaamiseksi muiden puolueryhmien, pääkaupunkiseudun muiden kaupunkien edustajien kuin myös valtion edustajien kanssa. Työ on todella mielenkiintoista, sillä Helsinki elää suuressa murroksessa, jossa otamme käyttöön pormestarimallinmallin ja valtio siirtää sotea maakuntahallintoon.

3. Mitkä ovat saavutuksesi?

– Politiikkaa tehdään yhdessä. Kokoomuksen valtuustoryhmä sai läpi pitkäaikaisen tavoitteen, jossa Helsingin nykyiset yli 30 virastoa yhdistetään järkevämmäksi neljäksi toimialaksi. Uskomme tämän näkyvän kaupunkilaisille parempana palveluna ja byrokratian vähentymisenä. Lisäksi olemme onnistuneet taittamaan Helsingin rajua velkaantumista, ja talous on aikaisempaa huomattavasti vahvemmalla pohjalla.

4. Mitä haluat vielä saavuttaa?

– Helsingin vetovoimatekijät otetaan liian itsestään selvinä. Niiden eteen on tehtävä jatkuvasti paljon työtä, sillä kaupunkien välinen kilpailu on todella kovaa. Minulta löytyy vahvat näytöt Helsingin asioiden ajamisessa. Meidän täytyy myös osata pitää puolemme neuvotteluissa valtion ja tulevien maakuntien kanssa.

Tatu Rauhamäen verkkosivut:
www.taturauhamaki.fi