Leila Kaleva: Sydän, järki ja rohkeus

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta 2017. Helsingin Kansallisseuran riveistä ehdolla on useita henkilöitä. Esitämme jokaiselle heistä lyhyet kysymykset. Vuorossa on Leila Kaleva.

1. Kuka olet?

– Olen 40-vuotias diplomi-insinööri, strategiajohtaja ja reservin luutnantti. Työssäni yrityselämän palveluksessa olen analyyttinen tosiasioiden pohjalta päätöksiä tekevä henkilö. Vapaa-aikanani toimin muun muassa kouluttajana vapaaehtoisessa maanpuolustuksessa ja olen myös jäsenenä paikallisessa saunaseurassa. Uutena harrastuksena aloitin syksyllä metsästyksen.

2. Miksi mukaan politiikkaan?

– Kaupungissamme päätetään isoista kysymyksistä yleiskaavan edetessä asemakaavoitusvaiheeseen, kuten Malmin lentokentän tulevaisuudesta ja kaupunkibulevardeista. Haluan olla aktiivisesti mukana vaikuttamassa tulevaisuuden linjanvetoihin. Uskon, että valtuustossa on hyvä olla erilaisen taustan omaavia ihmisiä ja minä voin tuoda yrityselämän kokemusta ja elämänkokemusta päätöksentekoon.

3. Kampanjateemasi on sydän, järki ja rohkeus. Avaisitko hieman niitä?

– Sydän pitää olla aina mukana johtamisessa. Ilman inhimillistä ja kaikkia ihmisiä arvostavaa näkökulmaa sorrumme helposti kylmiin ja koviin päätöksiin. Järkeä tarvitaan taloudenpidossa. Politiikka on yhteisten rahojen käyttöä, joten meillä ei ole varaa hoitaa yhteisiä asioita huonosti. Rohkeus astuu esiin, kun päätämme yhteisistä asioista pitkälle tulevaisuuteen. Jakamistalous ja digitalisaatio muuttavat perustavalla tavalla kaupunkilaisten elämää.

Leila Kalevan verkkosivut:
http://www.leilakaleva.fi/