Katja Ivanitskiy: Houkutellaan sijoituksia ja koulutettua työvoimaa

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta 2017. Helsingin Kansallisseuran riveistä ehdolla on useita henkilöitä. Esitämme jokaiselle heistä lyhyet kysymykset. Vuorossa on Katja Ivanitskiy.

1. Kuka olet?

– Olen 43-vuotias lääkäri ja innovaattori. Kehitän lääkinnällistä laitetta Aalto-yliopistossa. Politiikassa olen Kokoomuksen varavaltuutettu Helsingissä sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan toisen sote-jaoston jäsen. Perheessämme on neljä lasta. Vapaa-ajalla kilpailen esteratsastuksessa.

2. Mitä voit kertoa työstäsi?

– Työni on erittäin mielenkiintoista. Kehitän yhdessä insinöörien kanssa uutta lääkinnällistä laitetta hampaiden hoitoon. Projekti tähtää startup-yrityksen perustamiseen.

3. Kerro tehtävistäsi sote-jaostossa.

– Jaostossa käsitellään erilaisia muutoksenhakuja, jotka liittyvät muun muassa ikääntyneiden asumispalveluihin, omaishoidontukeen, vammaispalvelulain mukaisiin kuljetuspalveluihin sekä muihin harkinnanvaraisiin etuisuuksiin. Tehtävämme on katsoa tapauskohtaisesti, että päätökset ovat oikeudenmukaisia.

4. Mitä parantaisit Helsingissä?

– Helsinki on kulkenut viime vuosina parempaan suuntaan. Täällä on hyvää startup-pöhinää, jota on syytä ruokkia edelleen. Näin voimme saada lisää ulkopuolisia sijoituksia, lisätä työpaikkoja ja houkutella koulutettua työvoimaa. Toisena asiana haluaisin, että rakennetun ympäristön viihtyisyyteen kiinnitettäisiin enemmän huomiota. Uusien asuinalueiden suunnittelussa tulisi paremmin ottaa huomioon esteettiset näkökohdat ja viihtyisyys. Viedään kantakaupunkimaisuutta myös uusille alueille.