Atte Kaleva: Maahanmuuttajat integroitava avoimuudella ja keskustelulla

Kuntavaalit järjestetään 9. huhtikuuta 2017. Helsingin Kansallisseuran riveistä ehdolla on useita henkilöitä. Esitämme jokaiselle heistä lyhyet kysymykset. Vuorossa on Atte Kaleva.

1. Kuka olet?

– Olen 38-vuotias sotatieteiden maisteri, kapteeni evp ja turvallisuuden monipuolinen asiantuntija. Maaliskuun alkuun asti palvelin YK:n sotilastarkkailijana kansainvälisissä tehtävissä Kashmirissa Pakistanin ja Intian rajalla. Harrastan monipuolista urheilua, liikuntaa, lukemista ja luonnossa retkeilyä.

2. Mitä ovat kuntavaaliteemasi?

– Kampanjani rakentuu turvallisuuden ja hyvinvoinnin ympärille. Haluan edistää tavallisten kaupunkilaisten turvallisuuden tunnetta arkipäivässä. Meillä on edessämme uusi uhkia, joihin on vastattava tulevalla valtuustokaudella. Toiseksi haluan viedä eteenpäin hyvinvointia. Tämä tarkoittaa esimerkiksi yksityisautoilun ideologisen vastustamisen lopettamista. Suhtaudun myönteisesti kaupungistumiseen, mutta en kannata kaupunkibulevardeja: sisääntuloväylät ovat ajoittain muutenkin ruuhkaiset. Kohtuuhintaisia asuntoja tarvitaan lisää, mutta Malmin lentokenttä pitää säilyttää ilmailukäytössä, Santahamina sotilaskäytössä ja keskuspuisto virkistyskäytössä.

3. Mitä mieltä kaupungin maahanmuuttopolitiikasta?

– Maahanmuutto kohdistuu Suomessa korostetusti juuri Helsinkiin, eikä siinä sinänsä ole mitään pahaa. Mutta meidän tulisi velvoittaa maahanmuuttajia osallistumaan itsensä kotouttamiseen eikä jäädä passiiviseksi asiassa. Kaupungin tulee huolehtia, että jokaiselle on tarjolla työ- tai opiskelupaikka – ja tämän tulee koskea yhtä lailla musliminaisia. Suomen laki ja uskonnonvapaus tulisi olla ylimpänä ohjenuorana. Maahanmuuttajat tulisi integroitava avoimuudella ja keskustelulla. Islaminuskoisille tulisi olla mahdollisuus rakentaa oma suomalainen muslimi-identiteetti, siten vähennetään myös radikaalin propagandan vetovoimaa muslimivähemmistömme piirissä.

4. Tulisiko kaavailtu suurmoskeija rakentaa Helsingin Kalasatamaan?

– Moskeijoita saa kyllä rakentaa kaupunkiimme, mutta nykyisillä ehdoilla vastustan suurmoskeijahanketta. Rahoitus siihen olisi tulossa Persianlahden alueelta Bahrainista, jossa vallalla on äärikonservatiivinen islamintulkinta. Tämä tulisi vaikuttamaan suurmoskeijan levittämään ideologiaan ja voisi avata tien fundamentalisti-saarnaajille. Lisäksi kannattaa huomioida, että islamin suuntauksesta shialaiset jäisivät moskeijan ulkopuolelle, emmekä halua lietsoa tätä maailmalla valitettavan yleistä sunni-shia -vastakkainasettelua Helsingissä.

Atte Kalevan verkkosivut:
http://www.attekaleva.fi/