Sosiaalinen media


Vanha kuva, mutta taas ajankohtainen, kun Ko(i)jamo osti tornin Kalasatamassa. Leikkimielinen kysely:

a) Vasemmistolainen hallitus tällä kaudellaan leikkaa asumistukia
b) Vasemmistolainen hallitus tällä kaudellaan korottaa asumistukia

Veikkaa ja voita. Palkintona lisää veroja! https://t.co/GAo426NRcX
tluoma photo

@FinnairSuomi En ole saanut mitään yhteyttä asiakaspalveluun?

@FinnairSuomi Pitäisi saada laukku Ivalon 12.50 koneeseen, kun se aamukoneesta jäi Helsinkiin, olisi erittäin tärkeää.

@FinnairSuomi tapaatteko lukea privaviestejä?

Suomi on hieno, mutta tavallaan hassu kieli.

Keskikesän viimeisinä päivinä tuli koostettua rimpsu alkukesän tunnelmia.
#suomi #kieli #lyriikka #ilmaisu https://t.co/juuqx57TYT
tluoma photo

Millään matematiikalla en pääse tuollaisiin lukuihin, olisiko @iltasanomat pitänyt tarkistaa faktat ennen juttua?

Voisiko @SuomenPoliisi antaa tarkempaa tietoa, mistä nämä poliisitarkastaja Ihalaisen luvut IS:n jutussa ovat peräisin? Tuntuvat varsin hurjilta: peltipoliisit ovat vähentäneet 40 kuolemaa vuodessa ja säästävät terveydenhuolto/yms kuluissa 180 M€ vuodessa? #liikenneturvallisuus https://t.co/3C0gQvk0UA tluoma photo

@MMaenpaa1 Ehkä relevantimpi kysymys on: onko tällä semanttisella pohdinnalla yhtään mitään merkitystä?

@MMaenpaa1 Kriisinhallinta on siinä mielessä ongelmallinen termi, että se antaa ymmärtää että kriisejä voisi hallita. No, tämä nyt menee semantiikaksi ja hämärtää itse asian. Luonnollisesti muistamme yhtä lailla krihapalveluksessa kaatuneita palvelustovereita, heidän omaisiaan ja läheisiään

Kaatuneiden muistopäivänä muistamme myös rauhanturvatehtävissä kaatuneita palvelustovereita ja heidän omaisiaan ja läheisiään. Emme unohda heitä. https://t.co/63s8l9WCzf

On hyvä pysähtyä hetkeksi muistamaan, millaisia uhrauksia kansakuntamme on itsenäisyyden saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi joutunut tekemään. Mannerheim lausui myöhemmin: ”eripuraisuus omissa riveissä iskee tuhoisammin kuin vihollisen miekka”. Edelleen ajankohtaista.

Aiemmin päivää oli juhlittu vapaussodan päättymisen muistopäivänä. Mannerheim halusi kuitenkin korostaa kansallista yhtenäisyyttä kahtiajaon sijaan. Tästä olisi tänäänkin paljon opittavaa.

Mannerheim määräsi talvisodan jälkeen, että toukok. 3. sunnuntaita vietetään ”nyt päättyneessä sodassa kaatuneiden sankarivainajien sekä myös kaikkien murroskautena vuonna 1918 molemmin puolin vakaumuksensa puolesta henkensä uhranneitten yhteisenä uskonnollisena muistopäivänä”.

Tämä #GovoritMoskva raportti vaikuttaa entistä hämärämmältä. Miksi Venäjän informaatiovaikuttaminen on rajattu pois, sehän on yksi keskeisimpiä strat. viestinnän keinoja? Onko @valtioneuvosto ohjausryhmä todella hyväksynyt tämän? https://t.co/qjw35DcNsp
AtteKaleva photo
Hannu Himanen @Himantero
Mielenkiintoista, @valtioneuvosto, että #GovoritMoskva-raportin pohjana olevassa tarjouspyynnössä luetellaan viisi tutkimuskysymystä. Raportti rajaa olennaisen viidennen, Venäjän informaatiovaikuttamista koskevan kysymyksen pois. Onko ohjausryhmä tämän todella hyväksynyt? https://t.co/n25phxNjT1

@PVnni Helsingissä ei ilmasto tosiaan suosi pyöräilyä loka-huhtikuussa. Kulttuuriero on kuitenkin selvästi havaittavissa myös kesäaikaan. Siksi se on merkityksellisempi tekijä kuin ilmasto.

Silloin kaikkien liikkujien matkasta tulee sujuvampi ja autoilijat/jalankulkijat mielellään myös osoittavat huomaavaisuutta pyöräilijöitä kohtaan. Niin metsä vastaa, kuin sinne huutaa. 2/2

Suurin ero pyöräilyyn liittyen Helsingin ja vaikkapa Amsterdamin tai Kööpenhaminan välillä on toimiva, sujuva ja kaikkia kunnioittava pyöräilykulttuuri. Pyöräilijät ajavat sääntöjen mukaan eivätkä mustasukkaisesti peräänkuuluta omia oikeuksiaan, velvollisuudet unohtaen. 1/2

Helsingissä on jo pitkään priorisoitu pyöräilyä, suunniteltu ’autottomia kaupunginosia’ ja kalliita pyöräsiltoja ja -tunneleita.

Siihen nähden onkin aika erikoista, että pyörän satulasta tarkasteltuna Helsinki ei ole mitenkään erityisen helppo tai sujuva kaupunki pyöräillä.

Nalle kiteyttää päivän Hesarissa myös #Helsinki #liikennesuunnittelu’n perusongelman: ”Me emme rakenna Suomen taloudellista tulevaisuutta sillä, että koronaelvytyksellä rakennetaan maata kattava pyöräilybaana.” https://t.co/CbXOdV0Gch

Vastuullista politiikkaa on se, että ensin perehtyy faktoihin, tutustuu eri näkökulmiin ja lopulta tekee päätöksen kok.harkinnan perusteella.

Ei se, että antaa kovimpaan ääneen huutavan joukon määrätä kuinka tehdään.

Minä äänestän NREPin puolesta.
https://t.co/i8j2uVc5hb

Kirjoitin itse Alafuzoffin erikoisista lausunnoista 2014. Nyt on pakko kysyä Arja Paanasen tavoin: mahtavatko raportin kirjoittajat itsekään uskoa johtopäätöksiinsä? https://t.co/IzoB6Rjc0X

Ihmettelin jo talvella sitä, että vastuu Venäjän strat. viestinnän erityispiirteitä valottavan raportin kokoaminen annettiin Georgij Alafuzoffille, jota epäillään tietovuodosta ja jonka erikoisia, Venäjää yliymmärtäviä lausuntoja ihmeteltiin jo 2014.
https://t.co/XwIsFFVaMA


@Tehy_ry viestinnällisestä tyylistä voi olla montaa mieltä. Taustalla on kuitenkin oikeita alakohtaisia kysymyksiä, joihin pitää löytää ratkaisuja paitsi hoitajien myös Suomen terveydenhuollon kannalta. Paha ei mene irvailulla tai ylettömällä naisvihalla pois.

@filsdeproust Tämä on hyvä näkökulma ylettömän v***n sijaan. Moni twitterin kommentoija potee outoa antipatiaa hoitajia kohtaan. Hoitajat on työmarkkinoilla yksi eniten kokonaisuudesta vastuuta kantanut ryhmä. Usein ihan omaksi vahingokseenkin.

Itse olen saanut viestintää suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Ylellä uutisia venäjäksi ja somaliksi ainakin. Jos ei vuosien maassa olon jälkeen mikään noista taivu, niin olisiko peiliin katsomisen paikka?
https://t.co/dt1yVF8nG2

@SVornanen @JiiPeePuro En blokkaa, paitsi poikkeustapauksissa tilapäisesti. Olen kuitenkin minimoinut keskustelua nimettömien kanssa ja trolleja en ruoki. Olen somessa nähdäkseni moniarvoista keskustelua, en luodakseni kuplaa samanmielisten kanssa.

@KimmoMatikainen Miksi sitten jotkut maat haluavat Eurooppalaista yhteisvastuuta? Mikseivät vaan ota lisää velkaa, jota ei makseta takaisin?

@PipsaAllen Tuosta kun lukee eteenpäin, niin saa vähän toisenlaisen käsityksen.

@lasleh @iltalehti_fi Ei hirvittävän yllättävä lopputulos.

@VariRiitta @jslumiaho @OutiMia @Hoitajat @VesaKallionpaa @Tehy_ry @SuPerLiitto @MTVUutiset @millaryt @SiljaPaavola @ElseKirvesniemi "Oma sopimus" on aikomus neuvotella eräistä liitteistä. Tehyn tt-puolen edustus noissa neuvotteluissa 2/8. Ellei sovita, kvtes pätee. Miten määrittelet käsitteen "oma".

@nysse_n @jaoler @JHonkakoski @Tehy_ry ?? Suorat siteeraukset sopimuksesta mielipide? Hauskaa päivänjatkoa vaan sinnekin päin.

@jaoler @nysse_n @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry Mutta esim. sinä esitit väitteen, jonka osoitin epätodeksi. Jos sopimus on hyvä, siitä voitaneen jatkaa rehellisesti ja faktapohjaisesti. Kaikille mielekkäämpää silla tavoin. Itse kokonaisuuden hyvyyteen minulla ei vielä ole kantaa.

@nysse_n @jaoler @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry Eikä minua toisaalta kiinnosta tutkia muiden alojen sopimuksia. "Oma sote-sopimus" kuitenkin näyttää olevan aiesopimus siitä, että eräitä liitteitä joskus sovitaan tai sitten ei.

@nysse_n @jaoler @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry Ei vielä ole. Pitää kaikessa rauhassa perehtyä tarkemmin. Se on kuitenkin selvää, ettei Tehyn käsitys ole ainakaan koko totuus. Siksi kannattaa lukea itse mitä on sovittu.

@OutiSaarelainen @JHonkakoski @jaoler @kuntatyonantaja @Tehy_ry Aika paljon tässä tosiaan on sellaista, mistä tarvittaisiin faktatietoa, eikä katteetonta markkinointiviestintää. Tehy koulutuksissa on varoiteltu disinformaatiosta. Valitettavasti eniten sitä tuottaa @Tehy_ry itse masinoiduissa kampanjoissaan.

@JHonkakoski @jaoler @kuntatyonantaja @Tehy_ry Ymmärrän, että asia yritetään nähdä parhain päin, mutta jäseniä kohtaan olisi hyvä olla rehellinen. Vähemmällä uhollakin pärjätään?

@JHonkakoski @jaoler @kuntatyonantaja @Tehy_ry Itse asiassa tuon siteeratun perusteella vaikuttaa siltä, että @Tehy_ry venyttää totuutta tämän sote-sopimuksen suhteen ihan valheen rajamaille.

@TomiSav13 @IkaheimoJorma @TimoHaapala Ensilukemalta puhe omasta sote-sopimuksesta ainakin vaikuttaa vahvasti liioitellulta. Tyypillistä tehyläistä propagandaa, joka aliarvio jäseniään.

@jaoler @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry Kyllä sen voisi vähän selvemminkin sanoa. Oma sopimus onkin Kv-tessin liite siltä osin kun erikseen sovitaan. Ellei sovita, niin kvtes. Ei tämä ihan kokonaan omalta sopimukselta kyllä kuulosta?

@jaoler @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry "Uusien määräysten tulee olla sovittuna 31.8.2021 mennessä. Määräyksissä voi olla eripituisiasiirtymäaikoja. Mikäli osapuolet eivät saa sovittua uusia määräyksiä, noudatetaan KVTES-sopimuksen ehtoja."

@jaoler @JHonkakoski @kuntatyonantaja @Tehy_ry "Sote-sopimus koostuu allekirjoituspöytäkirjasta, palkkaus- ja työaikaluvuista, luvusta muut määräykset sekä palkkahinnoitteluliitteistä."

@OlliHerrala Helsinki Missio ei ole kampanjan tukija. Sen sijaan Suomen Lähetysseura on, ja se toimii myös Finnwatchin jäsenenä. Kuten myös toinenkin kirkollinen järjestö Kirkon ulkomaanapu.

Miksi kirkolliset toimijat ovat mukana Finnwatchin toiminnassa, on jo oma kysymyksensä.

Tuttava kävi hiljattain hoitamassa työasioita Ruotsissa rakennustyömaalla. Kysyi miten korona on siellä hoidettu. Vastauksena kertoivat, että kaikki ovat jo sairastaneet koronan. Osalle tuli oireita ja osalle ei. #caseclosed

Euroopan rajat näkyy avautuvan turismille 15. kesäkuuta. Tässä olisi oiva päivämäärä myös Suomelle, mikäli avaamisessa mukana olevissa maissa koronatilanne pysyy hallinnassa. Korostan sanaa hallinnassa, sillä nollasta tuskin kannattaa haaveilla. #koronafi
https://t.co/REZzbfEf9p

Oikeat vastaukset:
1B 2C 3B 4C 5C 6A 7C 8A 9A 10C (Tai no, Roederer ja Talleyrand)
Huom! Tarkistettu englanninkielisestä Wikiquotesta, jonka voi olettaa olevan luotettavin ja ajantasaisin lähde.

10. "Perustuslain pitää olla lyhyt ja epäselvä,"
A. Napoleon #Bonaparte
B. Urho Kaleva #Kekkonen
C. Ei kukaan

9. "Sota on vain ulkopolitiikan jatkamista muilla keinoin."
A. Carl von #Clausewitz
B. Sun #Tzu
C. Ei kukaan

8. "Ainoa asia, jota meidän on syytä pelätä, on pelko itse."
A. Franklin D. #Roosevelt
B. Harry S. #Truman
C. Ei kukaan

7. "Haluatko ystävän Washingtonissa? Hanki koira."
A. Franklin D. #Roosevelt
B. Harry S. #Truman
C. Ei kukaan

6. "Kulta, unohdin väistää."
A. Ronald #Reagan
B. George H. W. #Bush
C. Ei kukaan

5. "Kapitalistit myyvät meille köyden, jolla hirtämme heidät."
A. Josif #Stalin
B. Vladimir #Lenin
C. Ei kukaan

4. "Luottamus hyvä, kontrolli parempi."
A. Vladimir #Lenin
B. Lev #Trotski
C. Ei kukaan

3. "Valta kasvaa kiväärin piipussa."
A. Mahatma #Gandhi
B. Mao #Zedong
C. Ei kukaan

2. "Yhden kuolema on tragedia, mutta miljoonan vain tilasto."
A. Josif #Stalin
B. Mao #Zedong
C. Ei kukaan

Tunnista kymmenen #historia'n lentävää lausetta. Kuka lausui (vastaukset viimeisessä twiitissä)? #tietovisa

1. "Sinäkin Brutukseni"
A. Julius #Caesar
B. William #Shakespeare
C. Ei kukaan

Ensimmäinen äitienpäivä! Oi tätä onnea! 🌹❤️ #äitienpäivä #äiti #kiitos https://t.co/WKBPABF1SU

Vinkkini rajoitusten kanssa elämiseen: 1. Pidä kiinni rutiineista, 2. Valitse asenteesi ja ajattele positiivisesti, 3. Elä yksinkertaisemmin. https://t.co/SS1a8Jtzkq

@AnttiParonen Kiitos @AnttiParonen! Työ isänmaan eteen jatkuu! 🇫🇮

Tapio Peltomäen muotokuva paljastettu. Liittokokousviikonloppu käynnissä. #rul #maanpuolustus #mpk https://t.co/NBgEQhYaWM LeilaKaleva photo

@MHinkkanen @EU_ECHA @MHinkkanen täyskielto on ehdottomasti saatava estettyä. Kriittinen vaikuttamisen paikka on nyt.

@saara_ilo @aleroi @candolin2 @Puolustusvoimat @MarkkuMyl Ymmärrän hyvin @aleroi kommentteja. Käytännöt ovat olleet hyvinkin kirjavia. Itselläkin kokemuksia laidasta laitaan, myös onnistuneesta majoittumisesta yhteistuvassa kertausharjoituksessa. Ja siitä, että ollaan eri siivessä ja eri kerroksessa kuin miehet. Eli eristettynä.

Olen ehdolla Reserviupseeriliiton uudeksi puheenjohtajaksi RUL:n liittokokouksessa Turussa 16.11.2019. #reserviupseeriliitto #maanpuolustus
https://t.co/3gTzgZFtwL

Yrittäjän päivän pääjuhla käynnissä. Mielettömän hieno yrittäjäpaneeli, jossa nuorin osallistuja 8 v. #yrittäjänpäivä #k2yle https://t.co/6a8BA74xdz LeilaKaleva photo